Francúzska kuchyňa

Ohodnoťte článok

Francúzska kuchyňa

Losos so smotanou a jablkovým vínom

  • Pre 4 osoby
  • Doba prípravy – 20 minút

Suroviny – 4 filety z lososa, soľ, korenie, 2 šalotky, vetvička estragónu, 2 lyžice masla, 200 ml jablčného vína alebo muštu, lyžice kalvados, 250 ml silného rybacieho vývaru, 50 ml bieleho vínneho octu, 2 bobkové listy, 200ml smotany.

Postup – Rybie filety umyjeme a osušíme, osolíme, okoreníme.

Šalotky ošúpeme a pokrájame na drobné kocky. Estragón umyjeme, olúpeme z neho lístočky a tie posekáme na jemno.

Na rozohriatym masle necháme zosklovatieť 2 šalotky. Zalejeme je vínom, kalvados a na prudkom ohni varíme asi 5 minút. Pridáme smotanu a necháme zovrieť. Vmiešame estragón, osolíme, okoreníme.

Súčasne v hrnci zahrejeme vývar s octom a bobkovými listy.Vložíme doň filety a na miernom ohni povaríme pod pokrievkou asi 6 minút.

Filety vyberieme z vývaru a dáme ich na tanier, prelejeme omáčkou a podávame.

You may also like...

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *